Schabowe zapiekane z pomidorem i serem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    4 plastry
  • sól

  • pieprz

  • jajka

    2
  • bułka tarta

  • pomidor

    4 plastry
  • ser żółty

    4 plastry
  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Schabowe zapiekane z pomidorem i serem foto
Plastry schabu rozbijam na cienkie kotlety. Każdy plaster solę i pieprzę z obu stron. W jednej misce roztrzepuję jajka z łyżka wody a do drugiej miski wsypuję bułkę tartą. Każdego kotleta obtaczam w jajku i w bułce tartej i ponownie w jajku i ponownie w bułce. Smażę na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
Krok 2 - Schabowe zapiekane z pomidorem i serem foto
Usmażone kotlety układam na blaszce. Na każdym kotlecie układam plaster pomidora i posypuję bazylią.
Krok 3 - Schabowe zapiekane z pomidorem i serem foto
Na samą górę kładę plaster sera i całość zapiekam chwilę w piecu w temp. 160C (przez ok 5 minut)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pietruszka 15.08.2012 13:06
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat