Schabowe z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    70 dag
  • pieczarki

    35 dag
  • ser żółty

    15 dag
  • jajka

    2 sztuki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    8 łyżek
  • Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat

    1 łyżeczka
  • cebula

    1 sztuka
  • olej

  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab dzielimy na kotlety, rozbijamy, oprószamy przyprawą, pieprzem i solą. Odkładamy do lodówki na godzinę. Następnie panierujemy w roztrzepanych jajkach, bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju. Pieczarki myjemy, osuszyć i pokroić w plasterki. Cebulę kroimy w kosteczkę. Pieczarki oraz cebulę smażymy na łyżce oleju. Na każdym kotlecie układamy usmażone pieczarki i przykrywamy paskami żółtego sera. Wstawiamy do gorącego piekarnika na 5 minut, do rozpuszczenia sera.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
rzenia15 09.05.2011 21:57
fajny przepis
sylwiachmiel 07.11.2010 21:31
smaczne.też takie robię :)
agnieszka214 07.11.2010 11:18
super smaczne
iwa643 07.11.2010 07:41
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat