Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe w wersji extra

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab z kością 1 kg
przyprawa do potraw Kucharek 1/2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
tymianek 1 łyżka
Musztarda francuska Prymat 1,5 łyżki
pieprz szczypta
jaja 2 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1,5 szklanki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe w wersji extra

1. Schab dzielimy na plastry (razem z kością). Rozbijamy przez folię i wrzucamy do miski. Dodajemy musztardę oraz przyprawy, dokładnie nacieramy nimi plaster schabu. Wkładamy na godzinę do lodówki.
2. Następnie mięso zanurzamy w jajku i dokładnie obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na mocno rozgrzanym oleju (należy jego ilość dobrać tak, aby przykrywał pół kotleta) po 4 minuty z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dodi 12.02.2015 11:05
mniam, mniam
irenka 11.02.2015 20:06
pyszne jedzonko
Anna169Hosz 11.02.2015 18:13
Wersja ekstra, schabowe ekstra:)
w mojej kuchni 11.02.2015 18:08
dobre schabowe
justyna10 11.02.2015 17:34
spróbuję :)
Ania67 11.02.2015 16:13
Muszą być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak