Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe w sezamie
Kroki postępowania
Plastry schabu maczamy w cieście a następnie obtaczamy w panierce.
Smażymy na rumiano z obu stron.
Odsączamy na ręczniku papierowym z namiaru tłuszczu.
schab środkowy | 3 grube plastry |
sól i pieprz |
jajko | 2 sztuki |
mleko | 1/2 szklanki |
mąka pszenna | 3/4 szklanki |
Papryka wędzona słodka mielona Prymat | 1 łyżeczka |
sezam | 1 szklanka |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 4 łyżki |
mąka pszenna | 2 łyżki |
smalec |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: