Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
schab bez kości
500 g -
jajko
2 szt -
mąka
2-3 łyżki -
Bułka tarta klasyczna Prymat
4-5 łyżek -
amarantus ekspandowany
5 łyżek -
sól do smaku
-
pieprz
-
olej do smażenia
Przepis i sposób przygotowania Schabowe w amarantusie
Schab umyć, osuszyć, pokroić w plastry, rozbić na cienkie kotlety.
Każdy kotlet oprószyć solą i pieprzem z obu stron.
Panierować w mące , jajku i bułce wymieszanej z amarantusem.
Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.
Podawać z ziemniakami i dowolną surówką.
Komentarze (1)