Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe w amarantusie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 500 g
jajko 2 szt
mąka 2-3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4-5 łyżek
amarantus ekspandowany 5 łyżek
sól do smaku
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe w amarantusie

Popping to ekspandowane nasiona amarantusa, świetnie nadają się do panierowania.

Schab umyć, osuszyć, pokroić w plastry, rozbić na cienkie kotlety.
Każdy kotlet oprószyć solą i pieprzem z obu stron.
Panierować w mące , jajku i bułce wymieszanej z amarantusem.
Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.
Podawać z ziemniakami i dowolną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 26.06.2017 18:02
wyglądają pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak