Schabowe w amarantusie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    500 g
  • jajko

    2 szt
  • mąka

    2-3 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    4-5 łyżek
  • amarantus ekspandowany

    5 łyżek
  • sól do smaku

  • pieprz

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Popping to ekspandowane nasiona amarantusa, świetnie nadają się do panierowania.

Schab umyć, osuszyć, pokroić w plastry, rozbić na cienkie kotlety.
Każdy kotlet oprószyć solą i pieprzem z obu stron.
Panierować w mące , jajku i bułce wymieszanej z amarantusem.
Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano.
Podawać z ziemniakami i dowolną surówką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aleksandra/Olcia 26.06.2017 18:02
wyglądają pysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat