Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
schab
0,5 kg -
papryka zielona
1 szt -
ser żółty
10 deko -
sól do smaku
-
Pieprz czarny mielony Prymat
-
cebula
2 szt
Sposób przygotowania
Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na patelni, dodajemy pokrojoną w piórka paprykę - doprawiamy lekko solą i pieprzem.
Ser kroimy w kostkę.
Na każdy płat schabu układamy farsz oraz kawałek sera. Zwijamy każdy tak aby wyglądał jak sakiewka i obwiązujemy nitką.
Gotowe sakiewki układamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy przez ok. 45 min. w piekarniku nagrzanym do temp 180 st, od czasu do czasu podlewając powstającym sosem.
Idealne mięsko do ziemniaczków i surówki.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się