Schabowe sakiewki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    0,5 kg
  • papryka zielona

    1 szt
  • ser żółty

    10 deko
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • cebula

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso dzielimy na kawałki, każdy rozbijamy dość cienko, uważając aby nie przedziurawić. Każdy solimy i pieprzymy z każdej strony.

Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na patelni, dodajemy pokrojoną w piórka paprykę - doprawiamy lekko solą i pieprzem.

Ser kroimy w kostkę.

Na każdy płat schabu układamy farsz oraz kawałek sera. Zwijamy każdy tak aby wyglądał jak sakiewka i obwiązujemy nitką.
Gotowe sakiewki układamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy przez ok. 45 min. w piekarniku nagrzanym do temp 180 st, od czasu do czasu podlewając powstającym sosem.

Idealne mięsko do ziemniaczków i surówki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 12.11.2014 12:17
super pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat