Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe sakiewki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 0,5 kg
papryka zielona 1 szt
ser żółty 10 deko
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe sakiewki

Mięso dzielimy na kawałki, każdy rozbijamy dość cienko, uważając aby nie przedziurawić. Każdy solimy i pieprzymy z każdej strony.

Cebulę kroimy w kostkę i rumienimy na patelni, dodajemy pokrojoną w piórka paprykę - doprawiamy lekko solą i pieprzem.

Ser kroimy w kostkę.

Na każdy płat schabu układamy farsz oraz kawałek sera. Zwijamy każdy tak aby wyglądał jak sakiewka i obwiązujemy nitką.
Gotowe sakiewki układamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy przez ok. 45 min. w piekarniku nagrzanym do temp 180 st, od czasu do czasu podlewając powstającym sosem.

Idealne mięsko do ziemniaczków i surówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 12.11.2014 12:17
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak