Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe pierożki z mun

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlety schabowe 4 sztuki
por 1/2 sztuki
grzyby mun 1 garść
czosnek 2 ząbki
mięso mielone wieprzowe 200 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
jajko 1 sztuka
sos sojowy 2 łyżki
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe pierożki z mun

Schab rozbijamy tłuczkiem do mięsa dość cienko. Posypujemy trochę solą , pieprzem oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
farsz:
Grzyby mun moczymy, a następnie kroimy w cienkie paski. Obsmażamy je na odrobinie oleju.
Pora kroimy w pióra. Mięso mielone (surowe) łączymy z obsmażonymi grzybami oraz porem, przyprawiamy 1 łyżką sosu sojowego i odrobiną pieprzu.
Na środku kotletów układamy farsz i składamy kotleta na pół, boki spinamy wykałaczkami, aby farsz nie "uciekł". Kotlety przypominają trochę pierożki. Schabowe sakiewki maczamy w roztrzepanym jajku i panierujemy w bułce tartej, a następnie smażymy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jejkuchnia 22.09.2017 07:25
Super przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak