Składniki
kostka
kg
g
gramów
dużej łyż.
gniazda
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
schab bez kości
400 g -
cukinia
1/2 szt -
cebula
1 szt -
pieczarki
2 duże -
sól
do smaku -
przyprawa ognisty smok
do smaku -
jajko
3 szt -
sól
do jajek -
Bułka tarta klasyczna Prymat
do panierowania -
olej
do smażenia -
papryka czerwona
1/2 szt
Przepis i sposób przygotowania Schabowe niespodzianki
Kroki postępowania

Cukinię, pieczarki, cebulę i paprykę pokroić w kostkę i wrzucić wszystkie składniki na patelnię.
Smażyć aż składniki puszczą sok.
Doprawić do smaku i zostawić do wystygnięcia.
Zimny farsz podzielić na trzy części.

Każdy rozbić tłuczkiem do mięsa i oprószyć solą i pieprzem.

Jajka rozbełtać dodając sól i pieprz, bułkę tartą wysypać na spory talerz lub miskę.

Na drugiej patelni rozgrzać taką ilość oleju aby kotlety były zakryte prawie do połowy.

Podawać z dowolnymi dodatkami: np. ziemniakami i surówką.
Komentarze (33)
Załaduj więcej komentarzy (23)