Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe kieszonki z kalarepką i pieczoną papryką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1/2 sztuki
kalarepka młoda 1/2 sztuki
cebula 1/2 sztuki
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
schab bez kości 4 plastry
musztarda dijon 4 łyżeczki
jajko 1 sztuka
mleko 2 łyżki
mąka pszenna do obtoczenia
Bułka tarta klasyczna Prymat do obtoczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe kieszonki z kalarepką i pieczoną papryką

Kroki postępowania

1
Paprykę przekroić na pół, usunąć pestki, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia skórką do góry, piec w 200 stopniach przez ok. 20 minut, następnie ostudzić,obrać i pokroić w kostkę.
Krok 1 - Schabowe kieszonki z kalarepką i pieczoną papryką foto
2
Kalarepkę obrać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 2 - Schabowe kieszonki z kalarepką i pieczoną papryką foto
3
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na rozgrzanym oleju.
Krok 3 - Schabowe kieszonki z kalarepką i pieczoną papryką foto
4
Do cebuli dodać kalarepkę, lekko ją zrumienić.
Krok 4 - Schabowe kieszonki z kalarepką i pieczoną papryką foto
5
Do tego dodać paprykę, trochę soli i pieprzu, wymieszać, krótko podsmażyć, przestudzić.
Krok 5 - Schabowe kieszonki z kalarepką i pieczoną papryką foto
6
Plastry schabu rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą.
Krok 6 - Schabowe kieszonki z kalarepką i pieczoną papryką foto
7
Na mięsie rozłożyć przygotowany farsz.
Krok 7 - Schabowe kieszonki z kalarepką i pieczoną papryką foto
8
Złożyć na pół, spiąć wykałaczkami. Jajko wbić do miseczki, rozbełtać, wymieszać z mlekiem. Nadziane mięso obtaczać w mące, maczać w jajku, obtaczać w bułce tartej, kłaść na rozgrzany na patelni olej. Smażyć na małym ogniu na rumiano z obu stron.
Krok 8 - Schabowe kieszonki z kalarepką i pieczoną papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 03.07.2016 17:30
smaczne nadzienie
halina17 03.07.2016 14:57
Smaczne mięso.
Alex_M 03.07.2016 14:38
ale pyszny obiad! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak