Schabowe duszone z warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    4 plastry
  • Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat

    1 łyżeczka
  • mąka pszenna

    4 łyżki
  • olej do smażenia

  • marchew

    2 szt
  • seler

    1/2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • cebula

    1 duża
  • Ziele angielskie całe Prymat

    2 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
  • woda

    1 szklanka
  • koper świeży

    1 pęczek
  • mąka

    2 łyżki
  • śmietana

    1 łyżka
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Schabowe duszone z warzywami foto
Schab rozbić. Mąkę (4 łyżki) wymieszać z przyprawą do wieprzowiny. Panierować kotlety. Pozostawić na 30 minut.
Krok 2 - Schabowe duszone z warzywami foto
Wszystkie warzywa obrać. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić w piórka. Przełożyć na głęboką patelnie, zalać wodą, dodać ziele angielskie liść laurowy i pieprz. Dusić przez 20 minut.
Krok 3 - Schabowe duszone z warzywami foto
Zapanierowane kotlety smażyć na dobrze rozgrzanym oleju tak tylko aby lekko się zarumieniły. Przełożyć do patelni z warzywami.
Krok 4 - Schabowe duszone z warzywami foto
Koperek pokroić w kostkę. Śmietanę rozrobić z 2 łyżkami wody i 2 łyżkami mąki. Dodać do warzyw. Zaczekać aż się zagotuje. Dodać koper. Dusić 20 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 29.11.2016 17:08
moje smaki
Franciszek 29.11.2016 13:29
dobry obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat