Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe duszone z warzywami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 łyżeczka
mąka pszenna 4 łyżki
olej do smażenia
marchew 2 szt
seler 1/2 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1 duża
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
woda 1 szklanka
koper świeży 1 pęczek
mąka 2 łyżki
śmietana 1 łyżka
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe duszone z warzywami

Kroki postępowania

1
Schab rozbić. Mąkę (4 łyżki) wymieszać z przyprawą do wieprzowiny. Panierować kotlety. Pozostawić na 30 minut.
Krok 1 - Schabowe duszone z warzywami foto
2
Wszystkie warzywa obrać. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić w piórka. Przełożyć na głęboką patelnie, zalać wodą, dodać ziele angielskie liść laurowy i pieprz. Dusić przez 20 minut.
Krok 2 - Schabowe duszone z warzywami foto
3
Zapanierowane kotlety smażyć na dobrze rozgrzanym oleju tak tylko aby lekko się zarumieniły. Przełożyć do patelni z warzywami.
Krok 3 - Schabowe duszone z warzywami foto
4
Koperek pokroić w kostkę. Śmietanę rozrobić z 2 łyżkami wody i 2 łyżkami mąki. Dodać do warzyw. Zaczekać aż się zagotuje. Dodać koper. Dusić 20 minut.
Krok 4 - Schabowe duszone z warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 29.11.2016 17:08
moje smaki
Franciszek 29.11.2016 13:29
dobry obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak