Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe drobiowe w panierce wg Gosi

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 podwójny
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
jajko 2
mąka 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe drobiowe w panierce wg Gosi

Filet z kurczaka kroimy na części, które następnie rozbijamy tłuczkiem. Każdy rozbity plaster przyprawiamy z obu stron solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Jajka wbijamy do dużej szklanki i roztrzepujemy widelcem. Następnie dodajemy obie mąki oraz przyprawy do smaku (sól, pieprz, ostrą paprykę i przyprawę do kurczaka). Wszystko razem dokładnie mieszamy i powstałą masę wylewamy na talerz. Przyprawione plastry mięsa maczamy z obu stron w przygotowanej masie. Następnie kładziemy je na rozgrzany tłuszcz i smażymy z obu stron na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak