Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kotlety schabowe
5 sztuk -
musztarda
5 łyżeczek -
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat
5 łyżeczek -
miód
1 łyżeczka -
masło
1 łyżka -
sól
do smaku -
pieprz
do smaku -
olej
2 łyżki -
grzyby suszone
2 sztuki -
Liść laurowy suszony Prymat
1 sztuka -
pieprz kolorowy
5 sztuk -
przyprawa do potraw
1 łyżeczka -
mąka
1 łyżeczka -
cebula
1 sztuka
Sposób przygotowania
Cebulę(dużą) pokroić w piórka,posypać solą i pieprzem , udusić na maśle do miękkości,pod koniec dodać miód .
Przygotowaną cebulę ułożyć na środku kotleta,zwinąć w \"paczuszkę\"i spiąć wykałaczkami .Mięso obsmażyć na oleju ,przełożyć do rondla podlać dwiema szklankami wody,dodać grzybki,liść laurowy ,pieprz kolorowy i jarzynkę .Cebulkę pokroić w kosteczkę i przesmażyć na tłuszczu w którym smażyło się mięso,dodać do sosu i wszystko razem dusić pod przykryciem do miękkości mięsa ,sos zagęścić mąką i ewentualnie doprawić do smaku .
Komentarze (8)
Nie masz konta? Zarejestruj się