Schabowe cebulaczki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety schabowe

    5 sztuk
  • musztarda

    5 łyżeczek
  • Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat

    5 łyżeczek
  • miód

    1 łyżeczka
  • masło

    1 łyżka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej

    2 łyżki
  • grzyby suszone

    2 sztuki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 sztuka
  • pieprz kolorowy

    5 sztuk
  • przyprawa do potraw

    1 łyżeczka
  • mąka

    1 łyżeczka
  • cebula

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab rozbić jak na tradycyjne kotlety ,posypać przyprawą do mięsa wieprzowego i posmarować musztardą ,tak przygotowane mięso odstawić na około 1 godz .
Cebulę(dużą) pokroić w piórka,posypać solą i pieprzem , udusić na maśle do miękkości,pod koniec dodać miód .
Przygotowaną cebulę ułożyć na środku kotleta,zwinąć w \"paczuszkę\"i spiąć wykałaczkami .Mięso obsmażyć na oleju ,przełożyć do rondla podlać dwiema szklankami wody,dodać grzybki,liść laurowy ,pieprz kolorowy i jarzynkę .Cebulkę pokroić w kosteczkę i przesmażyć na tłuszczu w którym smażyło się mięso,dodać do sosu i wszystko razem dusić pod przykryciem do miękkości mięsa ,sos zagęścić mąką i ewentualnie doprawić do smaku .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bietka 09.05.2013 10:33
pomysłowe :)
ewelina/bunia 28.05.2012 21:29
PYSZNE
Mariusz10 14.05.2012 18:05
pomysłowe
Goya 12.10.2011 20:08
mniam
Ewa104 19.07.2011 09:57
Mięsko i cebulka to bardzo udany duet.
ewelina/bunia 31.05.2011 09:26
muszę wypróbować
Gosia40 18.02.2011 10:08
Na pewno smakują wyśmienicie:)
halina17 17.02.2011 14:54
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat