Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowa rolada pieczona

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 2 plastry
boczek 5 dag
cebula dymka ze szczypiorkiem 2 szt
sól i pieprz
olej
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
mąka pszenna 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowa rolada pieczona

Kroki postępowania

1
Schab rozklepujemy soląc i doprawiając pieprzem.
Krok 1 - Schabowa rolada pieczona foto
2
Kładziemy na środku kawałki boczku i cebuli
Krok 2 - Schabowa rolada pieczona foto
3
Zwijamy w roladę
Krok 3 - Schabowa rolada pieczona foto
4
Roladę układamy na foli aluminiowej skropionej olejem, oprószamy delikatnie mąką wymieszaną z bułką tartą.
Krok 4 - Schabowa rolada pieczona foto
5
Zawijamy w folię i opiekamy z każdej stronie na rozgrzanej patelni.
Krok 5 - Schabowa rolada pieczona foto
6
Po około 10 minutach przekładamy roladę bez foli do naczynia żaroodpornego i pieczemy przez 20 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni.
Krok 6 - Schabowa rolada pieczona foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 25.06.2015 13:13
ładnie wygląda
Misia13 15.06.2015 10:09
smaczna....
IKrakowianka 15.06.2015 08:43
Bardzo smaczna
Motorek 14.06.2015 21:34
Bardzo dobra
Sroczka 14.06.2015 21:31
Pyszne mięsko na obiad.
Maridka19 14.06.2015 20:06
Jak ta rolada smacznie wygląda :)
Aannkaa82 14.06.2015 19:40
Fajne mięsko
Krzysztof15 14.06.2015 19:12
pyszna roladka
olkaaa 14.06.2015 18:44
bardzo fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak