Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schaboszczaki w marchewkowej panierce

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 kotlety
marchew 1 duża
jajko 2
sól do smaku
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schaboszczaki w marchewkowej panierce

Kroki postępowania

1
Kotlety cienko rozbijamy , solimy , pieprzymy z obu stron .
Krok 1 - Schaboszczaki w marchewkowej panierce foto
2
Umytą marchew skrobiemy , płuczemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach . Mieszamy z bułką tartą .
Krok 2 - Schaboszczaki w marchewkowej panierce foto
3
Rozbijamy jaja , rozmącamy i panierujemy kotlety .Potem panierujemy w panierce marchewkowej .
Krok 3 - Schaboszczaki w marchewkowej panierce foto
4
Rozgrzewamy olej na patelni , smażymy kotlety z każdej strony.
Krok 4 - Schaboszczaki w marchewkowej panierce foto
5
Podajemy na obiad.Smacznego!
Krok 5 - Schaboszczaki w marchewkowej panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AnielskaSlodycz 02.01.2014 17:35
wow bardzo fajny pomysł :)
Poison1988 02.01.2014 16:59
świetny pomysł :) chętnie wypróbuję :)
Ela_K 02.01.2014 16:19
świetny pomysł
cookarka 02.01.2014 15:31
ale smaczne!
sasanka 02.01.2014 15:29
Bardzo fajny pomysł na zupełnie inną panierkę :) ciekawa jestem jak smakuje taka zasmażona marchewka :)
Rycerz
Rycerz 02.01.2014 15:27
Pyszności!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak