Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabiki z topionym oczkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serki topione 180 g
do smaku
sól
Pieprz czarny Prymat w młynku
przyprawa ognisty smok
jajko 2
olej do smażenia
kotlety schabowe 4 (bez kości)

Przepis i sposób przygotowania na: Schabiki z topionym oczkiem

Kotlety umyć i osuszyć. Rozbić tłuczkiem do mięsa. Oprószyć przyprawami odstawić na 5 minut. Serki topione ( dowolnego smaku ) przekroić na dwie części wzdłuż serka. Na każdy kotlet położyć porcję serka, zawinąć roladkę. Tak przygotowane roladki panierować w bułce tartej, następnie zanurzyć w rozmąconym i posolonym jajku i ponownie obtoczyć w bułce tartej. Na patelnie wlać olej, podgrzać go i włożyć roladki. Smażyć z każdej strony na złoty kolor. Podawać z dowolnymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 22.08.2012 20:14
MNIAM
1j1o1l1a1 13.08.2012 16:19
apetyczne
ziutula
ziutula 13.08.2012 11:23
dobry schabik zawsze zjem
ewka1978 13.08.2012 09:50
nie przepadam za schabem, ale na takie mięsko na pewno się skuszę
wojtek5 13.08.2012 09:45
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak