Schabiki z topionym oczkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • serki topione

    180 g
  • do smaku

  • sól

  • Pieprz czarny Prymat w młynku

  • przyprawa ognisty smok

  • jajko

    2
  • olej do smażenia

  • kotlety schabowe

    4 (bez kości)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotlety umyć i osuszyć. Rozbić tłuczkiem do mięsa. Oprószyć przyprawami odstawić na 5 minut. Serki topione ( dowolnego smaku ) przekroić na dwie części wzdłuż serka. Na każdy kotlet położyć porcję serka, zawinąć roladkę. Tak przygotowane roladki panierować w bułce tartej, następnie zanurzyć w rozmąconym i posolonym jajku i ponownie obtoczyć w bułce tartej. Na patelnie wlać olej, podgrzać go i włożyć roladki. Smażyć z każdej strony na złoty kolor. Podawać z dowolnymi dodatkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justa32 22.08.2012 20:14
MNIAM
1j1o1l1a1 13.08.2012 16:19
apetyczne
ziutula 13.08.2012 11:23
dobry schabik zawsze zjem
ewka1978 13.08.2012 09:50
nie przepadam za schabem, ale na takie mięsko na pewno się skuszę
wojtek5 13.08.2012 09:45
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat