Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabik kanapkowy

3.0
(12)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
masło 1 kostka
przyprawa w płynie
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Schabik kanapkowy

Przyprawę do zupy w płynie połączyć z przegotowaną wodą w takich proporcjach- by powstała bardzo słona zalewa.
Przy pomocy igły i strzykawki naszprycować mięso i odłożyć na kilka godzin do lodowki.
Po tym czasie wkładamy mieso na kilka minut do gotującej się wody.
Wyjmujemy, mocno nacieramy przyprawami, okładamy plastrami masła i wkladamy do piekarnika rozgrzanego do około 150 stopni na jakies 2 godzinki.
W czasie pieczenie co jakis czas okladamy na nowo mieso masłem.
Wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nim mieso jeszcze na 20-30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 16.10.2013 08:53
pycha taki schabik :-)
ana1 03.09.2013 19:21
super mięsko
Cranberry 24.08.2013 10:58
pyszny schabik !!!
Janina 14.08.2013 14:38
Najlepsze swojskie wyroby;)
kasienka23 08.08.2013 21:06
wygląda bardzo apetycznie na pewno warty wypróbowania!
anemon 05.08.2013 13:44
Dziękuję za informację.
Ania67 05.08.2013 08:58
1/4 szklanki na 1 kg
anemon 04.08.2013 14:56
Bardzo ciekawy przepis, możesz napisać ile ma być w sumie tej wody z przyprawą na kilogram mięsa, tak żeby nie było za słone albo bez smaku?
adelajda 25.05.2013 07:07
pycha schabik ! zabieram do księgi
Katarzyna/kate1980 08.04.2013 21:46
super przepis
msmors 08.04.2013 14:01
ciekawy przepis
sara1 08.04.2013 10:33
apetyczne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak