Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab zapiekany podany w kapuście kiszonej

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Marynata

Marynata do mięs klasyczna Prymat 1 sztuka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
oliwa
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku

Lista składników

schab bez kości 1 kg
kapusta kiszona

Przepis i sposób przygotowania na: Schab zapiekany podany w kapuście kiszonej

Kroki postępowania

1
Do miski wsypujemy marynatę do mięs klasyczną Prymat i oliwę z oliwek i rozrabiamy ją według przepisu na opakowaniu(można również dodać inne przyprawy, ja dodałam jeszcze majeranek, rozmaryn i czosnek granulowany i trochę soli). Schab nacieramy marynatą i dajemy na około godzinę do lodówki.
Krok 1 - Schab zapiekany podany w kapuście kiszonej foto
2
Zamarynowany schab wyciągamy z lodówki, dajemy do rękawa do pieczenia, wkładamy do naczynia żaroodpornego.
Krok 2 - Schab zapiekany podany w kapuście kiszonej foto
3
Schab zapiekamy ponad godzinę w temp. 180 stopni.
Krok 3 - Schab zapiekany podany w kapuście kiszonej foto
4
Schab wykładamy na talerz, wkoło układamy kapustę kiszoną, kroimy na plasterki, do tego podajemy dowolny dodatek ziemniaki, ryż lub kaszę.
Krok 4 - Schab zapiekany podany w kapuście kiszonej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak