Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z ziołami i pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
pieczarki 20 dag
olej 2 łyżki
bulion drobiowy 2,5 szkl
masło 1 łyżka
cebula biała 1 szt
przecier pomidorowy 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku
mąka pszenna 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z ziołami i pieczarkami

Mięso rozbijamy tłuczkiem, oprószamy solą, pieprzem i obtaczamy w mące. Smażymy z obu stron na oleju, aby się zrumieniły i przekładamy do garnka. Cebulę (mała sztuka) obieramy i kroimy w piórka, podsmażamy na maśle i dodajemy do mięsa. Pieczarki obieramy , kroimy w ćwiartki i smażymy na maśle. Dodajemy do mięsa. Do mięsa dajemy bulion i zioła. Dusimy 45 minut, dodajemy przecier i dusimy do miękkości. Podajemy z ziemniakami lub frytkami i z dowolną sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 08.03.2014 11:00
Świetny sposób na schab :)
Ewelina1991 16.02.2014 09:30
apetyczny schab
Ewelina47 07.05.2013 21:16
ależ to musi być pyszne
Laila2786 06.05.2013 10:12
co za pyszności
Granita 27.04.2013 10:16
uwielbiam takie jedzonko:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak