Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z suszonymi grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
grzyby suszone 2-3 garści
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z suszonymi grzybami

Schab myjemy. Osuszony nacinamy wzdłuż 2-3 razy jak kto woli. Oprószamy solą i pieprzem i wkładamy do lodówki na około 2 -3 godziny. Następnie suszone grzyby zalewamy zimną wodą i odsatwiamy na kilka minut. Następnie gotujemy je w tej samej wodzie do miękkości. Odsączamy i mielimy w maszynce do mięsa lub bardzo drobno siekamy. Dodajemy pieprz, sól i majeranek do smaku i dobrze mieszamy. Gotowy farsz wkłaamy w nacięcia chabu i obwiązujemy sznurkiem. Pieczemy w temp 180 stopni około 1,5 - 2 godziny.
Smacznego !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiek 22.07.2013 21:27
pyszny schabik
kasiek 08.01.2013 19:52
brzmi pysznie i chyba prosty do wykonania
Ewa6274879 12.12.2012 22:43
musi być pyszny - ślinka cieknie na samą myśl o nim :)
Bernadeta1 29.11.2012 15:12
prosty przepis a jakie pyszne jedzonko
medi 23.11.2012 14:44
fajny prosty przepis:)
Barbara/zuza22_85 23.11.2012 13:30
fajny
miki47 23.11.2012 13:16
mniam
IwonaKa 23.11.2012 12:51
robię podobnie,bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak