Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab z suszonymi daktylami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
sól do smaku
mąka
Majeranek suszony Prymat
czosnek
olej do smażenia
daktyle 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: schab z suszonymi daktylami

do schabu wciskam datyle przez długi otwór zrobiony nożem przez całą długość mięsa. Schab solę, oprószam majerankiem, mąką i wkładam do gęsiarki z ząbkami czosnku. W trakcie duszenia często podlewam mięso wodą. Zwykle po 90 minutach schab jest gotowy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 10.08.2012 19:52
robiłem podobny ze śliwkami. następny będzie z daktylami
andżelika1 09.08.2012 12:41
ciekawe
sznycel 07.08.2012 21:03
smakuje mi na kromce chleba lub klasycznie z ziemniakami i surówką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak