Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z sosem cebulowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
cebula 6-7 szt
czosnek 4 ząbki
olej 2 łyżki
kostka rosołowa 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
oregano do smaku
Bazylia suszona Prymat do smaku
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z sosem cebulowym

Schab nacieramy solą, pieprzem i czosnkiem pzreciśniętym przez praskę. Posypujemy papryką słodką, bazylią i oregano. Zawijamy w folię aluminiową, wkładamy do naczynia żaroodpornego, na dno wlewamy 1/2 szk. wody. Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok 70 minut.
Sos : Cebule drobno siekamy, delikatnie podsmażamy na oleju, następnie wlewamy 1/2 szkl. wody i dusimy na wolnym ogniu ok. 15 minut. Następnie blenderem miksujemy na gładki krem. Do sosu dolewamy ok. 5 łyżek wody i dodajemy kostkę rosołową, gotujemy. Mięso kroimy w plastry, polewamy sosem.
Smacznego!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak