Schab z ślwkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    1 kg
  • masło

    1 łyżeczka
  • suszone śliwki

    20 dag
  • pieprz

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śliwki umyc w ciepłej wodzie i osuszyc. Schab opłukac, zrobic nożem otwór i włożyc śliwki. Posypac schab wiórkami masła, przyprawic oraz piec przez 1 godzinę w temp. 200 C polewając wytworzonym sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SyMiki 31.10.2011 20:41
świetny
jolanta19 08.10.2011 17:21
smaczności
Ela15 21.04.2011 09:41
super
gosia561 19.03.2011 23:58
mniam
Tika4444 04.02.2011 09:27
uwielbiam taki schabik
marenka 19.10.2010 11:03
Też taki robię na święta:-) pycha:-)
Emilia22 29.09.2010 08:05
super
pawel007 17.06.2010 21:16
pyszne..
Katarzyna/kate1980 28.05.2010 11:22
uwielbiam połączenie mięsa z owocami szczególnie z morelami.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat