Schab z powidłami śliwkowymi

Schab z powidłami śliwkowymi

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mało

    0,5 kostki
  • bulion

    300 ml
  • powidła śliwkowe

    100 g
  • schab bez kości

    1 kg
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Schab z powidłami śliwkowymi

1. Schab myjemy, marynujemy dowolnie.
2. Po 2 godzinach usuwany nadmiar marynaty papierowym ręcznikiem, oprószamy przyprawą do schabu.
3. Na dno żaroodpornego naczynia dajemy pół kostki masła, wkładamy mięso.
4. Pieczemy 60 minut w piekarniku 200 stopni.
5. Podlewamy bulionem.
6. Podajemy z powidłami śliwkowymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Ela15 17.01.2012 10:02
super
Emilia22 30.09.2010 08:03
fajnie
Małgorzata112 30.09.2010 07:54
fajny myk:)
Magda62 28.09.2010 08:50
Polecam też zamiast śliwki- żurawinkę.PYSZNE!
Zofia12 28.09.2010 08:46
Te powidła śliwkowe super imitują nadzienie śliwkowe, a jak dla mnie lepiej to smakuje, bardziej mokre jest!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat