Mięso umyć, osączyć, włożyć do dużego rondla, zalać wrzącym, lekko posolonym, mlekiem tak, aby płyn pokrył mięso. W razie potrzeby dolać gorącej wody. Gotować 5-7 minut, następnie schab wyjąć, osączyć, włożyć do miski, oprószyć tłuczonymi goździkami, estragonem Prymat, pieprzem czarnym mielonym Prymat oraz cukrem. Przykryć i wstawić schab do lodówki na 2 godziny. Morele umyć, osuszyć, pokroić w paski i zalać ½ szklanki winem. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. W brytfannie roztopić masło, włożyć schab, dodać cebulę i piec, polewając bulionem z rosołu drobiowego Kucharek, 25 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni Celsjusza. Następnie dodać pozostały bulion Kucharek, całe goździki Prymat, morele i wino. Dopiekać jeszcze 15 minut. Mięso miękkie wyjąć z brytfanny i pokroić w plastry. Sos zagęścić zawiesiną ze zrumienionej mąki i pozostałego wina, zagotować. Przed podaniem przyprawić solą i pieprzem czarnym mielonym Prymat. Podawać z ziemniakami z wody i marchewką lub słodką kapustą zaprawianą pomidorami.