Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z kurkami

3.0
(13)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 50 dag
cebula 1 sztuka
kurki 30 dag
masło klarowane 1 łyżka
olej do smażenia 2 łyżki
śmietana 30% 100 mililitrów
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 0,5 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z kurkami

Mięso umyć, pokroić na plastry, oprószyć solą oraz pieprzem i odstawić na 10 minut.
Kurki umyć i osuszyć na papierowym ręczniku. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć kotlety na rumiano.

Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Na głębokiej patelni rozgrzać masło, przełożyć pokrojoną cebulę, dodać kurki, wymieszać i podsmażać przez około 5 minut.

Dodać  śmietanę i doprawić solą oraz pieprzem. Całość dusić około 10 minut.

Na patelnię z kurkami dodać mięso. Całość dusić około 15-20 minut, co jakiś czas mieszając.  Podawać z ziemniakami.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 14.10.2015 19:33
chętnie bym zjadła
bertpvd 28.09.2015 09:49
świetne połączenie smaków :)
olkaaa 28.09.2015 07:49
Bardzo lubię.
Agata3 27.09.2015 20:57
super obiadek :)
Łukasz15 27.09.2015 20:53
Pyszne mięsko
halina17 27.09.2015 20:19
uwielbiam : )
Bernadeta1 27.09.2015 19:54
Super takie mięsko do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak