Schab z kością duszony w mleku

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
1 - 2

Przepyszne kotlety schabowe w mlecznej odsłonie <3
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • kotlety schabowe

    2 sztuki
  • mleko 3,2%

    300 mililitrów
  • olej

    2 łyżki
  • masło 82%

    2 łyżki
  • gałązki rozmarynu

    1 sztuka
  • gałka muszkatołowa mielona Prymat

    0.5 łyżeczki
  • goździk Prymat

    6 sztuki
  • ząbki czosnku

    4 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotlety schabowe z kością obsmażyłem na maśle z dodatkiem oleju. Po zrumienieniu wyjąłem i odłożyłem.
W osobnym garnku wlałem mleko, dodałem zmiażdżony czosnek i inne przyprawy, zagotowałem.

Mięso oprószyłem solą i pieprzem. Do gotującego się mleka włożyłem obsmażony schab. Dusiłem pod przykryciem ok. 2 godzin.

Sos odparowałem, aż zrobił się zawiesisty i gęsty. Doprawiłem do smaku przyprawami.

R'n'G Kitchen
Użyliśmy schabu z kością.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat