Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z fasolą szparagową

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Marynata

Papryka ostra mielona Prymat 2 szt
czosnek 3 ząbki
sos sojowy 2 łyżki

Lista składników

schab bez kości 0,5 kg
fasolka szparagowa 0,5 kg
woda ciepła 0,2 ml
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z fasolą szparagową

Kroki postępowania

1
Schab kroimy na plastry a następnie na paski i wkładamy do miseczki.
Mięso należy oprószyć posiekanym czosnkiem oraz papryką, a także podlać sosem sojowym. Mieszamy całość, a następnie wstawiamy do lodówki na ok 1,5 godz.
Krok 1 - Schab z fasolą szparagową foto
2
Po zamarynowaniu mięso wrzucamy na rozgrzaną oliwę i smażymy do momentu zarumienienia schabu.
Krok 2 - Schab z fasolą szparagową foto
3
Po podsmażeniu mięsa możemy na patelnię wrzucić fasolę oraz wlać wodę. Przykrywamy i dusimy aż fasolka na zmięknie.
Krok 3 - Schab z fasolą szparagową foto
4
Et voilà danie gotowe.
Krok 4 - Schab z fasolą szparagową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Olga_SK 23.07.2014 13:50
Ciekawy pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak