Schab w ziołach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    1,5 kg
  • przyprawa do potraw

  • czosnek

    2 ząbki
  • Majeranek suszony Prymat

    1 łyzka
  • olej

    3 łyzki
  • pieprz

  • tymianek

    1 łyzka
  • oregano

    1 łyzka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab natrzeć jarzynką i odstawić na 1 godzinę do lodówki. Zioła połączyć z olejem, pieprzem i roztartym czosnkiem. Dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną pastą posmarować mięso i ułożyć na blasze wysmarowanej tłuszczem. Piec około 1,5 godziny w piekarniku w temperaturze 180 st. C polewając od czasu do czasu wytwarzającym się sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jeta72 18.04.2013 08:41
prawdziwa pychotka :-)
Pani Domu 16.02.2013 18:45
pycha mięsko
teresa18 12.10.2011 19:35
rewelacyjne mięsko
Marzena34 08.09.2011 10:04
wspaniały
pawel6 10.04.2011 07:51
Lubię taki schab:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat