Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w sosie z dynią i groszkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 300 g
dynia 300 g
groszek 4 łyżki
sos pieczeniowy 1 opakowanie
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w sosie z dynią i groszkiem

Schab pokroić w paseczki. Opruszyć mąką, solą i pieprzem. Podsmażyć na gorącym oleju. W naczyniu przygotować sos w przepisu producenta. Zalać mięso na patelni i dusić ok 5 min. Dodać pokrojoną w kostkę dynie i groszek. Dusić jeszcze 5-10 min aż dynia będzie miękka. Można podawać z kaszą gryczaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milka100 09.11.2013 21:00
Fajny przepis i apetycznie wygląda
everay 08.11.2013 11:10
pyszny obiad:)
Olga_SK 08.11.2013 09:57
Dynia do mięska to świetny dodatek :) Pysznie tu!
EwelinkA_93 08.11.2013 08:49
musi być pyszne :-)
Łukasz15 08.11.2013 07:51
Apetyczne danie
Mniam 08.11.2013 07:21
Fajny dodatek dyni, schab nabiera niecodziennego smaku.
iwi 08.11.2013 06:27
Smaczny schabik
migotka28 07.11.2013 23:53
bardzo apetycznie wygląda ta dynia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak