schab w sosie ogórkwoym

schab w sosie ogórkwoym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    6 szt
  • sos: marchew

    10 dkg
  • seler

    80 dkg
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • ogórki kiszone

    50 dkg
  • wywar warzywny

    100 ml
  • śmietana

    300 ml
  • sól

  • pieprz

  • mąka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

schab lekko rozbić i obtoczyć w mące. Obsmażyc na tłuszczu. Warzywa do sosu zetrzeć na tarce i usmażyć dodać wywar i schab ugotować do miękkości pod koniec dodając starte ogórki i zabielić. Doprawić do smaku

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat