Schab w sosie kurkowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    80 dkg
  • kurki

    25 dkg
  • olej do smażenia

  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • mąka

    1 łyżka
  • liść laurowy

    2 sztuki
  • ziele angielskie całe

    3 sztuki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć na nim plastry mięsa, zalać je litrem wody. Dusić pod przykryciem z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego. Kurki dokładnie umyć, osuszyć. Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć na nim kurki. Dusić aż nie odparuje woda. Przyprawić kucharkiem i pieprzem. Kiedy mięso będzie miękkie dodać do niego kurki i przyprawić wszystko kucharkiem i pieprzem. Mąkę wymieszać z 1/4 szklanki zimnej wody, wlać do sosu. Zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
caralajna 03.10.2013 07:43
fajny obiad
adelajda 19.09.2013 05:27
na pewno bardzo smaczne :)
Kuchareczka2 27.07.2013 06:43
pyszne mięsko
IlonaAlbertos 23.06.2013 22:39
Smakowity schabik.
Seba 16.11.2012 08:37
pycha
mirosława4 14.10.2012 19:37
pycha
Ada-Gaba 24.09.2012 12:56
bardzo smaczne
mela25 16.08.2012 07:27
smakowite
ziutula 15.08.2012 13:40
moje smaki w tym daniu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat