Schab w śliwkach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    60 dag
  • pieprz

  • sól

  • olej

  • suszone śliwki

    40 dag
  • sos do pieczeni

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab zrumienić na oleju, przyprawić solą i pieprzem. Podlać kilkoma łyżkami wody i dusić do miękkości (ok. 30 min.) Śliwki zalać wrzącą wodą, pozostawić na 10 minut i odcedzić. Przygotować sos, dodać śliwki i całość gotować 1 minutę mieszając. Schab pokroić w plastry, ułożyć na półmisku i polać sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bgs1984 29.06.2012 13:41
mniam
marzenciak1985 29.06.2012 13:38
mniam
bursztynek 05.04.2012 18:34
podoba mi się ten pomysł
jola1508 22.03.2012 22:24
pycha
dianix 16.01.2012 17:27
moja mama go uwielbia

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat