Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w mleku

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
mleko 3,2% 600 ml
czosnek ząbki 2 ząbki
Majeranek suszony Prymat 3-4 łyżki
sól i pieprz do smaku
olej rzepakowy 5-6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w mleku

Kroki postępowania

1
Schab oczyścić, umyć pod bieżąca zimną wodą i wytrzeć do ręcznika papierowego. Ułożyć na foli spożywczej, z każdej ze stron posmarować olejem rzepakowym, natrzeć majerankiem i obsypać solą i pieprzem. Tak przygotowany schab zawinąć szczelnie we folię i włożyć do lodówki na całą noc.
Krok 1 - Schab w mleku foto
2
Mięso wyjąć, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać mlekiem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st C i piec ok 1,5h. Upieczony schab zostawić w gorącym piekarniku na ok 1/2h (uchylić piekarnik)
Krok 2 - Schab w mleku foto
3
Zimny schab zawinąć ponownie w folię spożywczą, włożyć do lodówki, schłodzić.
Krok 3 - Schab w mleku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 23.02.2016 17:12
Domowe najlepsze;))
Ola1984 23.02.2016 16:20
Bardzo lubię ;)
Beatris 23.02.2016 15:47
Pyszna domowa wędlinka na kanapki:)
SzczyptaChili 23.02.2016 13:13
Bardzo lubię schab w mleku i pieczony i smażony :)
Mama niejadka 23.02.2016 11:09
Pyszne domowe mięsko
Konczi 23.02.2016 10:51
uwielbiam taki schabik :)
Małgorzata92 23.02.2016 09:35
Pięknie się prezentuje :)
bertpvd 23.02.2016 09:21
pyszne mięsko
Damiano
Damiano 23.02.2016 08:52
pyszny schabik
Poison1988 23.02.2016 08:16
wygląda wyśmienicie :)
jagoda5913 23.02.2016 00:10
pięknie upieczony
Róża1 23.02.2016 00:08
bardzo pyszna wędlinka :-).
Łukasz15 22.02.2016 23:42
Pyszności.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak