Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w marynacie porzeczkowej

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Marynata

czerwona porzeczka 30 dkg
tymianek 1 łyżka
sos sojowy 1 łyżka
olej rzepakowy 1 łyżka
sól do smaku
czosnek 1 ząbek

mięso

schab bez kości 60 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w marynacie porzeczkowej

Schab umyć i pokroić na kawałki. Porzeczki po umyciu rozgnieść widelcem a następnie wymieszać z sosem sojowym oraz olejem. Każdy kawałek schabu posolić, natrzeć czosnkiem i ułożyć w naczyniu. Posypać mięso tymiankiem i zalać marynatą. Wstawić do lodówki na 5 godzin. Przed grillowaniem delikatnie rozbić tłuczkiem. Grillować na rozgrzanym ruszcie po 3-4 minuty z każdej strony. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

inka2012 13.07.2015 15:31
ciekawe połączenie :)
IKrakowianka 13.07.2015 15:22
rewelacyjny pomysł
adelajda 13.07.2015 14:55
Super danie :))
2milutka 13.07.2015 14:17
Apetyczne połączenie
Alex_M 13.07.2015 13:36
bardzo jestem ciekawa smaku :)
jasiek 13.07.2015 13:32
odważne połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak