Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w marynacie imbirowej

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki

schab bez kości 1 kg

Marynata

imbir starty 2 łyżki
ząbki czosnku 2 sztuki
oliwa 7 łyżek
chili 1 łyżka chili con carne
sól 1 plaska łyżka
cukier brązowy 1 łyżka
sok z cytryny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w marynacie imbirowej

Mięso myję, osuszam na ręczniku papierowym i usuwam białe włókna.
Imbir ścieram na tarce, czosnek przepuszczam przez praskę. Wszystkie składniki marynaty mieszam ze sobą. Mięso wkładam do rękawa do pieczenia, dodaję marynatę i dokładnie związuję. Wkładam do lodówki na 12 godzin, a najlepiej na 24, co jakiś czas obracając mięso. Po tym czasie rozgrzewam piekarnik do 180'C i pikę mięso przez godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sylwia_sl 23.04.2014 21:18
Bardzo ciekawa marynata
Czyki 23.04.2014 20:04
Cudownie wygląda, jak zawsze u Ciebie pysznie:)
IlonaAlbertos 23.04.2014 19:56
Wygląda wspaniale. Bardzo lubię takie domowe wędliny, smakują lepiej, niż te ze sklepu. I oczywiście- wiemy co jemy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak