Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w majeranku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Majeranek suszony Prymat
czosnek
olej
cebula biała
sos sojowy
sos słodko-kwaśny

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w majeranku

Kroki postępowania

1
mieszamy wszystkie składniki z olejem. smakujemy czy czegos nie za mało, nie za duzo..
Krok 1 - Schab w majeranku foto
2
schab myjemu, osuszamy papierowym recznikiem.
Krok 2 - Schab w majeranku foto
3
na osuszony schab nakladamy powstałą marynatę. pokrywamy mięsko z obu stron. chowamy do lodówki na ok 2 godziny,
Krok 3 - Schab w majeranku foto
4
Na posmarowane miesko ukladamy pokrojoną w piórka cebulkę i czosnek. podlewamy odrobiną oleju i pieczemy 190*C ( 1 kg ok 60 min)
Krok 4 - Schab w majeranku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 24.01.2016 11:53
dobre mięsko
IwonaDD 14.02.2015 13:53
prezentuje się pysznie
w mojej kuchni 14.02.2015 00:49
pyszne domowe mięsko
Renata9 13.02.2015 20:53
Takie domowe mięsko jest najlepsze
RenataZ-et 13.02.2015 19:46
pyszne jest takie mięsko
dollce 13.02.2015 19:10
fajne mięsko
misia53 13.02.2015 18:25
Piękny kolorek ma , wygląda smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak