Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w ketchupowej panierce

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 2 plastry
jajko 1 szt
ketchup 2 łyżeczki
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku
tłuszcz do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w ketchupowej panierce

Schab oprószamy solą i pieprzem, rozklepujemy.
Do miseczki wbijamy jajko, dodajemy ketchup, doprawiamy solą i pieprzem - roztrzepujemy.
Do jajka wkładamy kotlety i odstawiamy do lodówki na minimum 30 minut.
Kotlety panierujemy w bułce tartej, smażymy po kilka minut z dwóch stron na rozgrzanym tłuszczu. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 22.07.2016 18:32
pyszne danie
Ewelina1991 29.05.2016 09:22
pyszny schab
MAR3STA 28.05.2016 23:43
Pyszne danie
krokus 28.05.2016 23:12
Smaczny obiad
Renata9 28.05.2016 22:35
Pyszny obiadek :-)
gosia1988 28.05.2016 22:24
Smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak