Schab w galarecie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    0,80 dag
  • suszone śliwki

    0,20 dag
  • czosnek

    2 szt
  • masło

    2 łyżki
  • majeranek

    1 łyżka
  • wino białe

    pół szkanki
  • bulion

    1,5 szkl
  • brzoskwinie w puszce

    1
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

łyżkę masła utrzeć z solą,majerankiem,pieprzem oraz roztartym czosnkiem,zamrozić.Schab opłukać,osuszyć,nożem o długim cienkim ostrzu wyciąć otwór.Na przemian upychać w mięsie po kawałku masła ziołowego i śliwce.Otwór spiąć wykałaczką.Mięso natrzeć solą,oprószyć papryką.Piec 60min w temp.200st.Wyjąć,ostudzić i pokroić w plasterki.
Żelatynę namoczyć w winie,ostawić na kilka minut.Spęczniałą żelatynę zalać gorącym bulionem i mieszając rozpuścić.Wlać na półmisek trochę galaretki,zastudzić.
Resztę masła utrzeć z chrzanem,masę napełnić pozostałe śliwki.Brzoskwinie pokroić w plasterki,ułożyć na galarecie,przykryć plastrami schabu.Udekorować pozostałymi owocami,zalać resztą galaretki i odstawić,by stężała.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna133 21.04.2011 19:17
musze spróbowac ;)
Amira 09.03.2011 16:04
wygląda przepysznie :)
Agnieszka/picola 23.02.2011 19:47
wygląda smakowicie
ewa19a 13.02.2011 22:41
pycha
Adamorek 20.01.2011 22:35
wykwintne
katarzynka455 23.11.2010 18:51
super
Margo1 01.10.2010 10:17
dawno nie jadłam
Emilia22 29.09.2010 08:07
wygląda smakowicie
iwona332 18.09.2010 00:13
super
stasica50 16.07.2010 16:44
bardzo fajnie opisane

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat