schab w galarecie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1 kg
  • marchew

    2 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2
  • ziela angielskie

    4
  • Czosnek suszony Prymat

    do smaku
  • skrzydełka kurczaka

    4
  • kostka rosołowa

    1
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej do smażenia

  • Żelatyna wieprzowa Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab umyć, do naczynia żaroodpornego dać odrobinę oleju, dać schab i zrumienić z obydwu stron, dodać ziele angielskie , liście laurowe , zalać wodą aby nakryła mięso, dodać wegetę i pieprz, czosnek granulowany, gotować schab do miękkości, wyjąć ten schab na tackę, jak wystygnie pokroić, skrzydełka i obrana marchewkę zalac woda , dodać kostkę rosołową i gotowac do uzyskania rosołu, przecedzić przez drobne sitko mięso, dodać przyprawy i czosnek w proszku oraz wcześniej namoczoną żelatynę, wymieszać (rosołu ma być ok 1 litr) . Schab ułożyć na półmisku udekorować marchewką zalać zimnym rosołem, odstawić do zastygnięcia

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
miki47 08.10.2012 20:23
można zrobić na bulionie warzywnym?
miki47 08.10.2012 20:23
idealny na święta
miki47 08.10.2012 20:23
pycha
fictor123 20.09.2012 16:50
extra
malaczarna23 16.05.2012 10:36
super
malaczarna23 16.05.2012 10:36
super
ewa19a 11.04.2011 13:26
pycha
ewa19a 11.04.2011 13:26
pycha
Kopiko1983 02.04.2011 04:04
Swietnie podane! rewelacja!
gusia1000 06.02.2011 01:47
Prezencja schabu w galarecie na medal.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat