Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w buraczkach.

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 10 plastrów
młode buraczki 6 sztuk
oliwa
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w buraczkach.

Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą i wykładamy na nie plastry schabu .Jeżeli plastry są grube proponuję rozbić dość cieniutko, na to układamy plasterki obranych buraczków ,solimy ,pieprzymy i ponownie schab i buraczki sól i pieprz wierzch naczynia zakrywamy folią i wstawiamy do piekarnika na około 30 minut po tym czasie zdejmujemy folię i zapiekamy jeszcze chwilkę aż buraczki będą miękkie .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawel123 12.01.2014 15:46
mnmm pakce lizać
mic 12.01.2014 15:38
Fajnie wygląda. Tak sie zastanawialem nie widzac tytulu czemu taki kolor a tu buraczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak