Schab saute

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

  • marynata klasyczna Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dziś schab. Bez panierki, która jest najbardziej kaloryczna z całego schabowego.

2 plastry schabu rozbiłam tłuczkiem, obsypałam marynatą klasyczną do mięs i odłożyłam w woreczku na noc do lodówki. Dziś schab gotowałam 45 minut na parze. Mięso wyszło wspaniałe: wyjątkowo kruche, aromatyczne i soczyste!

Jeśli ktoś nie ma urządzenia lub naczynia przystosowanego do gotowania na parze, można do garnka wlać wodę, na to nałożyć durszlak i przykryć pokrywką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
PaniMISIOWA 26.08.2011 09:41
też smaczny :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat