Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pod pierzynką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kotlety schabowe 5 szt
cebula 1 szt
mąka pszenna 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
olej do smażenia
ogórki konserwowe 2 szt
woda 1 szkl
koncentrat pomidorowy 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pod pierzynką

Kotlety rozbijamy, przyprawiamy solą i pieprzem. Smażymy na tłuszczu. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Rumienimy na oleju i dodajemy do niej mąkę, a następnie koncentrat wymieszany z wodą. Do sosu wkładamy mięso i dusimy do 30 minut. Pod koniec wrzucamy pokrojone drobno ogórki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 19.06.2015 14:44
tej wersji nie znałam ale pięknie wygląda
Gracer 25.04.2015 21:52
pyszna propozycja
w mojej kuchni 25.04.2015 15:51
smaczne jedzonko..
Maridka19 25.04.2015 11:31
Bardzo smaczne :)
gibli 25.04.2015 09:48
smaczne danie
Futka 25.04.2015 09:47
Świetny i wyśmienity schab. Istne pyszności :)
Ewelina1991 25.04.2015 09:38
pyszne mięsko ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak