Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pod chrupiącą marchewkową pierzynką

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 3 plastry
marchewka 1 szt
sól i pieprz do smaku
cebula biała 1/3 szt
majonez tradycyjny 3 czubate lyżki
czosnek ząbki 1-2 zabki
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pod chrupiącą marchewkową pierzynką

Kroki postępowania

1
Schab oprószamy solą i pieprzem, rozklepujemy. Naczynie do zapiekania wykładamy torebką do pieczenia (lub smarujemy tłuszczem) układamy rozklepany schab,
Krok 1 - Schab pod chrupiącą marchewkową pierzynką    foto
2
Na mięsie układamy piórka cebuli białej.
Krok 2 - Schab pod chrupiącą marchewkową pierzynką    foto
3
Marchewkę obieramy i ścieramy na drobnych oczkach, rozkładamy na schabie, oprószamy solą i pieprzem.
Krok 3 - Schab pod chrupiącą marchewkową pierzynką    foto
4
Następnie nakładamy porcję majonezu i posiekanego czosnku.
Krok 4 - Schab pod chrupiącą marchewkową pierzynką    foto
5
Schab wstawiamy do nagrzanego do 180 stopnie piekarnika i pieczemy przez około 40-45 minut.
Krok 5 - Schab pod chrupiącą marchewkową pierzynką    foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ilka01 07.05.2015 10:24
pychota :)
Maridka19 07.05.2015 07:56
Pyszne mięsko :)
fotoviderek 06.05.2015 22:13
Rewelacyjne mięsko :)
Beatris 06.05.2015 22:03
Bardzo apetycznie przygotowane mięsko:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak