schab po góralsku

schab po góralsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    130 gram
  • boczek wędzony

    25 gram
  • cebula

    20 gram
  • pora

    1 szt
  • papryka czerwona

    1/2 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania schab po góralsku

Schab rozbić młotkiem doprawić do smaku solą pieprzem i papryką. Boczek cebulę i paprykę czerwoną pokroić w drobną kostkę wymieszać razem i dodać koncentrat pomidorowy do smak.tak przygotowany farsz nałożyć na schab uformować w kształcie worka (miyszka) u góry związać porą i spiąć wykałaczkami i zapiekać w piekarniku ok 30-40 min w temp 180. po upieczeniu wyjać wykałaczki i tak podawać .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

szajba2 24.12.2011 12:31
o jej
Barbara55 24.11.2011 15:36
a co na to góral?
rakow2
rakow2 03.04.2011 16:55
schab po góralsku najlepiej jeść w górach
Emilia22 29.09.2010 08:45
niebo w gębie
iwona332 24.09.2010 00:06
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat