Schab po Bieszczadzku

Schab po Bieszczadzku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kabanos

    10 dag
  • schab bez kości

    1 kg
  • papryka czerwona

  • sól do smaku

  • czosnek

    3 ząbki
  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

w schabie robimy nożem dwie dziury i wkładamy w nie kabanosy.Mają wystawać na zewnątrz około 1 cm -takie rogi.Cały schab solimy nacieramy wyciśniętym czosnkiem i smarujemy pieprzem i czerwoną papryką słodką .Wkładamy na blaszkę polewamy oliwą .wstawiamy do nagrzanego piekarnika do ok 200 stopni .Pieczemy .Co pewien czas obracamy i polewamy powstałym sosem

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kriso 09.12.2011 09:42
rewelacja
aginaa 08.11.2011 15:55
pychotka
aginaa 08.11.2011 15:55
pychotka
Jarlin 08.11.2011 10:43
przepyszny
cooleczka 08.11.2011 10:41
smaczne :)
owocówka 08.11.2011 09:04
mniam
novita26 08.11.2011 07:50
mnaim mniam
novita26 08.11.2011 07:50
mnaim mniam
novita26 08.11.2011 07:50
mnaim mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat