Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pieczony z suszonymi śliwkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1 kg
śliwki suszone 15 dag
sól
smalec
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pieczony z suszonymi śliwkami

Wykonanie:
Schab umyć, natrzeć solą i obsmażyć ze wszystkich stron na rozgrzanym smalcu. Przełożyć do naczynia żaroodpornego wlać 1/3 szklanki wody i obłożyć śliwkami. Naczynie przykryć i wstawić do średnio nagrzanego piekarnika na około 1 godzinę. Schab podczas pieczenia podlewać małą ilością gorącej wody i wytworzonym sosem pod koniec pieczenia oprószyć schab mąką. Upieczony schab podzielić na porcje i obłożyć śliwkami. Podawać do obiadu na gorąco lub na zimno chrzanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patriszja
Patriszja 13.12.2013 15:44
smakowicie wygląda :)
Wiesława1 13.12.2013 08:13
przepyszne mięsko
Gabi44 12.12.2013 22:25
Lubię taki schabik.
elka72 12.12.2013 20:53
Schab i śliwki,to jest pycha.
ao_12 12.12.2013 20:20
pyszne mięsko :)
EwelinkA_93 12.12.2013 18:20
musi być smaczne :-)
Marlenka.S 12.12.2013 18:19
jeśli schab to tylko za śliwkami
noninka77 12.12.2013 18:13
wygląda wspaniale:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak