Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pieczony z jabłkiem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości 60 dkg
jabłko kwaśne 1 sztuka
boczek parzony 3 plastry
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku 3 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pieczony z jabłkiem

Kroki postępowania

1
1. Mięso umyć, osuszyć.
Głęboko ponacinać, oprószyć solą, pieprzem i majerankiem.
Krok 1 - Schab pieczony z jabłkiem  foto
2
2. Jabłko, boczek, pokroić w plastry.
W nacięcia między plastrami schabu, włożyć jeden plasterek boczku i jabłka.
Krok 2 - Schab pieczony z jabłkiem  foto
3
3. Wszystko spiąć patyczkami do szaszłyków.
Włożyć do woreczka do pieczenia, szczelnie zamknąć.
Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, piec w temperaturze 190 stopni około 80 minut.
SMACZNEGO!!!!!
Krok 3 - Schab pieczony z jabłkiem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 15.08.2014 18:27
takie mięsko musi byc pyszne
Anna169Hosz 15.08.2014 16:31
Bardzo apetyczne danie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak