Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab pieczony w rękawie

4.0
(21)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marynata

Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżecka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyeczka
Tymianek suszony Prymat 1 łyżeczka
Rozmaryn suszony Prymat 1 łyżeczka
olej rzepakowy 4 łyżki

sos

mąka 1 łyżka
sól i pieprz 1 szczypta
ziele angielskie 3 kulki

mięso

schab bez kości 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: schab pieczony w rękawie

Kroki postępowania

1
Schab myjemy, osuszamy. Przygotowujemy marynatę: przyprawy łączymy z olejem. Smarujemy nią mięso. odstawiamy do lodówki na 1 godzinę, a najlepiej na całą noc.
Krok 1 - schab pieczony w rękawie foto
2
Mięso przekładamy do rękawa i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 1,5 godziny. Po tym czasie rozrywamy folię i przypiekamy wierzch przez około 2-3 minuty.
Krok 2 - schab pieczony w rękawie foto
3
Sos, który zebrał się w rękawie przelewamy do rondelka. Wrzucamy ziele angielskie. Zagotowujemy. Mąkę wsypujemy do miski, wlewamy 2 łyżki wody i 2 łyżki sosu. Mieszamy energicznie, a następnie wlewamy do sosu cały czas mieszając. Czekamy aż sos się zagotuje i zgęstnieje. Doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 3 - schab pieczony w rękawie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

basiazet 19.09.2016 12:16
będzie pyszne!
MonikaW 19.09.2016 08:15
i już mam pomysł na niedzielny obiadek
Babeczka35 19.09.2016 06:21
Smaczne mięsko.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak