Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pieczony w rękawie

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 500 gram
Marynata do mięs klasyczna Prymat 1 opakowanie
czosnek 3 ząbki
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pieczony w rękawie

Schab umyć,wysuszyć papierowym ręcznikiem.
Marynatę wymieszać z olejem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.
Marynatą natrzeć schab. Zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na kilka godzin.
Po tym czasie schab włożyć do rękawa. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i włożyć do piekarnika.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok. 40 minut. Co jakiś czas obracać rękaw. 10 minut przed wyciągnięciem rozciąć rękaw.
Wystudzić i jeść :)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

luna76 05.03.2014 10:21
Robiłam podobnie + cebulka do marynaty :) Pyszny !!!
Laila2786 21.11.2013 16:20
pyszności to co lubię
malaczarna23 09.11.2013 17:43
pyszniutki schabik
Monia 09.11.2013 16:49
Pycha, uwielbiam taki schab :D
2milutka 09.11.2013 15:31
pychotka na talerzu:)
Marta11 09.11.2013 15:30
apetyczny schab
Lis 09.11.2013 15:15
:)Pyszny taki schabik
IwonaDD 09.11.2013 14:48
ślinka cieknie na jego widok
Renata9 09.11.2013 13:51
taki domowy upieczony jest najlepszy
Anna133 09.11.2013 13:49
proste i dobre domowe wędliny
natalia.doradca 09.11.2013 13:23
Wygląda bardzo smacznie :)
Megg 09.11.2013 13:05
super smaczny schabik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak