Schab pieczony

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    2,5 kg
  • czosnek

    5 ząbków
  • sól

    do smaku
  • majeranek

    1/2 łyżeczki
  • jabłka

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyszczone mięso umyć, wykrajać kości, natrzeć czosnkiem roztartym z solą i wymieszanym z majerankiem. Ułożyć na brytfannie i wstawić do nagrzanego piekarnika. Zrumienić, a następnie piec podlewając od czasu do czasu wodą. Jabłka umyć i pozostawić w całości wykrawając tylko gniazda nasienne. Pod koniec pieczenia obłożyć nimi schab. Upieczony schab pokroić na porcje o grubości około 1 cm. Ułożyć na półmisku, obłożyć jabłkami i pieczonymi ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Edyta31 31.07.2011 23:15
ciekawy przepis, przepysznie :)
Emilia22 29.09.2010 15:10
pyszności

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat